Cascada Sipote

cascadasipote2CASCADA SIPOTE este reprezentată de o succesiune de cascade desfasurate pe aproximativ 1 km, partea cunoscută fiind partea inferioară, unde apa pîrîului se varsă în Aries printr-o cascadă vizibilă de la sosea. Pe malul de vis-a-vis este si o parcare improvizată, cu sursă de apă chiar din cascadă. Caracteristica principală a cascadei în trepte este patul travertin (depuneri de calcit).
Din centrul comunei Sălciua se urmează 2 km pe soseaua spre Huda lui Papară până la Valea Morilor de unde, urmând o potecă marcată cu triunghi roşu, se ajunge după o oră de mers, traversând Platoul Podirei, în Poiana la Sipote, unde este un minunat loc de campare cu cortul.Cascada Sipote
Aici vom vedea izbucul pe care iese apa din munte. Ocolind prin stânga sau dreapta platoul, putem coborî pe lângă primele cascade, înalte de aproximativ 10 m. Cursul râului este presărat cu cascade si marmite spectaculoase, care ajung până la Aries. Se poate ajunge si de la Huda lui Papară, pe poteca marcată pe sub abruptul Bedeleului în circa 2 ore de mers.

Trimite-ne parerea ta.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *