Cascada Sipote

cascadasipote2CASCADA SIPOTE este reprezentata de o succesiune de cascade desfasurate pe aproximativ 1 km, partea cunoscuta fiind partea inferioara, unde apa paraului se varsa in Aries printr-o cascada vizibila de la sosea. Pe malul de vis-a-vis este si o parcare improvizata, cu sursa de apa chiar din cascada. Caracteristica principala a cascadei in trepte este patul travertin (depuneri de calcit).
Din centrul comunei Salciua se urmeaza 2 km pe soseaua spre Huda lui Papara pana la Valea Morilor de unde, urmand o poteca marcata cu triunghi rosu, se ajunge dupa o ora de mers, traversand Platoul Podirei, in Poiana la Sipote, unde este un minunat loc de campare cu cortul.Cascada Sipote
Aici vom vedea izbucul pe care iese apa din munte. Ocolind prin stanga sau dreapta platoul, putem cobora pe langa primele cascade, inalte de aproximativ 10 m. Cursul raului este presarat cu cascade si marmite spectaculoase, care ajung pana la Aries. Se poate ajunge si de la Huda lui Papara, pe poteca marcata pe sub abruptul Bedeleului in circa 2 ore de mers.

Trimite-ne parerea ta.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *