Schitul Izvorul Tamaduirii Posaga

Schitul Izvorul Tamaduirii PosagaConstruit intr-un loc deosebit de pitoresc, SCHITUL IZVORUL TAMADUIRII POSAGA este situat in comuna Posaga, la jumatate de ora de localitatea Salciua. In apropiere, curge paraul „Valea Posegii” precum si izvorul datorita caruia schitul este cunoscut, numit „Izvorul Tamaduirii”.
Intrarea in incinta manastirii se face pintr-o poarta masiva din lemn de stejar, cu o frumoasa sculptura, executata in 1981 de mesterul Vasile Salajan din Baia Sprie, judetul Maramures. Biserica este din lemn, pe fundatie de piatra avand forma dreptunghiulara. Naosul cu pronaosul nu sunt separate, suprafetele formĂ®nd un spatiu comun. Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost construita in 1933 de preotul paroh al satului, Alexandru Rujdea.Schitul Izvorul Tamaduirii Posaga
In 1979, parrintele Paisie Cosma, restaureaza biserica, construieste cladirea staretiei si clopotnita, precum si gardul de imprejmuire a incintei impreuna cu poarta masiva de la intrare.
Insa viata monahala incepe cu adevarat in 1990, cand schitul si-a dobandit dreptul legal de functionare.
Pe porti sunt sculptate portretele revolutionarilor Horea, Closca si Crisan, iar in curte este o sculptura din lemn. Drumul pana aproape de schit este asfaltat, doar circa doi kilometri sunt de drum forestier. Schitul ortodox este la baza cheilor, iar la  100 de metri de schit, dincolo de paraul limpede, care se trece peste un pod se ala Izvorul Maicii Domnului cu proprietati tamaduitoare. Numeroase femei s-au vindecat de boli incurabile daca au baut apa din acest izvor.schitposaga1 La Icoana Maicii Domnului din biserica Schitului sunt puse lucruri de pret de catre enoriasi, drept multumire pentru vindecarea de boli. Prin 1995-1996, un preot ortodox de la Posaga (de Jos), facea exorcizari. „Exorcizarea” insemna aici mult mai mult decat slujba propriu-zisa, care se oficiaza si in alte manastiri sau biserici, devenind un fenomen.

Trimite-ne parerea ta.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *